Home » Во фокусот » Една погрешна боја може да направи огромна разлика во принт кампањата на Фолксваген

Една погрешна боја може да направи огромна разлика во принт кампањата на Фолксваген

Принт кампањата на Фолксваген си игра со идејата за боите, односно влијанието што може да го има погрешниот избор

Научно докажано е дека боите влијаат на расположението, а со цел на возачите да им се обезбеди најдобриот комфор и вистинско уживање во возењето, Volkswagen го опреми својот нов Jetа автомобил со внатрешно осветлување во 10 бои, така што секој возач може да ја прилагоди атмосферата што ја сака.

Промовирајќи ја оваа опција, Фолксваген и нивната агенција DDB Canada Montreal одлучија да покажат каква разлика може да направи погрешен избор на бои.

Тие го направија тоа со серија хумористични илустрирани графики креирани од Џек Тегл, каде што само една боја му дава на сцената драматична приказна и сосема нова атмосфера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365