Home » Во фокусот » Евридика Николовскa e oвогодинешниот победник на „PRO.PR Awards“ од Македонија

Евридика Николовскa e oвогодинешниот победник на „PRO.PR Awards“ од Македонија

На 7-ми април во Терме Тухељ во Хрватска во свечена атмосфера, беше одржано 6. по ред свечено доделување на „PRO.PR Awards“. Посебноста на ова признание е дека ова е единствениот вид на награда во областа на менаџмент на комуникација која се доделува на поединци, а не на проекти, кои со својата работа со професионализам и љубов се лојални на комуникациските процеси.

Овогодинешниот победник на Македонија „PRO.PR Awards“ е Евридика Николовска од Телеком Македонија.

„PRO.PR Awards“ се основани во 2012 година, по повод десетгодишнината од PRO.PR конференциите, прва меѓународна конференција за комуникациски Менаџмент во Југоисточна Европа. Вкупно беа доделени 24 награди, титулата Vision City“го доби градот Шибеник, награда беше дадена на управителот на земјата-домаќин на конференцијата, г-ѓа Мартина Биененфелд, директор на Туристички одбор на Загреб. За прв пат ќе им се даде награда „PROPR Infigo Award“ за животно дело на г. Екрем Дупановиќ.

Покрај добитникот на „PRO.PR Awards“ од Македонија, на овогодинешните номинации добитници се: проф. Смиљана Лавау од Факултетот за политички науки во Загреб, Виолета Чолиќ од канцеларијата за комуникации Чолиќ, Laco и партнери, Дражен Дретар од градот Вараждин, Јасмина Рошкар од Пошта Словенија, Себастијан Сик од пристаништето Копер и Алеш Удир од Искрател, Иларија Башиќ од „Мita Groupe“, Ратко Ковачевиќ од Управата за индиректно оданочување на БиХ, Николина Жељко од SPARK“ деловен парк во Мостар, д-р Тамара Властелица од универзитетот во Белград, Андреа Вачи од Суботица, Арсен Рудан од „Air Serbia“, Наталија Милиќ од „Molson Coors“, Френсис Ингхам од „PRCA“, Тони Музи Фалкони од  „Мethodos“, Италија, Јогеш Јоши на Организацијата на бизнис Комуникации на Индија, Ингрид Вогл од Здружението за јавни работи на Република Австрија, Елена Зелинскаја од Русија, Максим Бехар од ИЦЦО ПР, Мохамед Еса M Ал Фадала од Олимпискиот комитет на Катар.

„Сите добитници оваа година, покрај за кариери, кои се изградени во индустријата за односи со јавноста преку посветеност и упорност несебично го споделуваат своето знаење и искуство со цел да ја инспирираат професијата односи со јавноста. „PRO.PR Awards“ е приказна за страст и љубов за работа на односи со јавноста, која со гордост ја продолжуваме.“ – изјави г. Даниел Колетиќ претседателот на комисијата на „PRO.PR Awards“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365