Home » Digital » Фејсбук достигна две милијарди корисници месечно

Фејсбук достигна две милијарди корисници месечно

Социјалната мрежа Фејсбук објави дека достигна цифра од две милијарди активни корисници месечно.

Денес одбележуваме нова пресвртница  – сега имаме две милјарди луѓе кои секој месец се поврзуваат на Фејсбук“, соопштија во вторникот од Фејсбук, кои првата милијарда на корисници ја прославија во октомври 2012 година.

Напредуваме во поврзувањето на светот и го правиме светот поблизок“ истакна основачот на компанијата Марк Цукерберг.

Фејсбук е основан во 2004 година и од тогаш израсна во гигант кој во првото тромесечје од 2017 година, забележа профит од три милјарди долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365