Home » Digital » Google ги праќа своите YouTube звезди да стримуваат од Рио

Google ги праќа своите YouTube звезди да стримуваат од Рио

google-olympic

Google испраќа 15 свои YouTube звезди (мешу кои и Liza Koshy, Brodie Smith, Ben Brown, Caeli, Chloe Morello и Felipe Castanhari.) на Олимписките игри во Рио да стримуваат во живо делови од најголемиот светски спортски спектакл.

Помеѓу “контент креаторите“ ќе бидат и неколку “Google Trekker“ оператори кои ќе имаат задача да доловат 360-степени слики од околината и внатрешноста на Олимпискиот парк, со што уште повеќе ќе ја доловат атмосферата преку Google Maps за оние што нема да успеат да стигнат во Рио.

За нас кои од дома ќе ги следиме Олимписките игри, Google ни обезбеди и специјална можност преку Google Search да го следиме целиот распоред, заедно со разно-разни статистики и информации за атлетичарите.

Овогодинешните Олимписки игри се очекува да бидат најгледани игри досега a како што можеме да заклучиме Google е посебно подготвен за нив!

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365