Home » Во фокусот » H&M започнува со продажба на половна облека

H&M започнува со продажба на половна облека

Шведскиот моден бренд H&M започнува со тест продажба на половна (second hand) и винтиџ облека со цел да ја зголеми одржливоста на целната индустрија.

“Тоа е растечки дел од индустријата, нуди одлични можности за купувачите и има многу мало влијание на околината, а може драстично да влијае за продолжување на животниот век на производите“, изјави Ана Геда од одделението за одржливост во групацијата H&M.

Оваа онлајн продавница ќе се појави како дел од понудата на онлајн продажбата на брендот H&M.

На овој проект ќе работи шведскиот стартап Sellpy во кој инвестираше овој шведски гигант.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365