Home » Во фокусот » Икеа нуди бесплатни додатоци за мебел кои може да се испечатат

Икеа нуди бесплатни додатоци за мебел кои може да се испечатат

Огранокот на шведската компанија Икеа во Израел пронајде технолошко решение што може да го олесни користењето мебел за лицата со попреченост

Во соработка со тимот кој стои зад проектот ThisAbles, Икеа Израел понуди серија од 13 предмети кои можат да им помогнат на луѓето со инвалидитет во секојдневното користење на мебел, од рачки кои полесно можат да се фатат до ногалки за кауч.

Тие може да се набават преку веб-страницата на Milbat или во продавниците на Икеа во Израел. Но, доколку овие две опции не се достапни за вас, постои и трета: можете сами да печатите предметите на 3D печатач, бидејќи нацртите се достапни бесплатно.

Можете дури да побарате да ви изработат нешто по мерка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365