Home » Во фокусот » Imago Ogilvy креираше филмски трејлери за тоа како да се борите со досадните инсекти

Imago Ogilvy креираше филмски трејлери за тоа како да се борите со досадните инсекти

20,000 посетители на летното кино Градец во Загреб, имаа прилика да погледнат серија на невообичаени филмски трејлери  со кои агенцијата Imago Ogilvy и компанијата Raid го промовираа спрејот Raid против летечки инсекти.

И додека летото е забавно и посакувано од сите…има еден момент кој можеби помалце и не нервира и доаѓа рака под рака со топлите денови…инсектите кои можат да бидат вистинска мака. Имајќи го ова на ум, агенцијата Imago Ogilvy направи “анти-инсекти трејлер за филм“. Креативните трејлери пред секоја проекција ја прикажуваа користа од користењето на Raid. Исто така, придонесуваа кон редукција на несаканите летечки гости за време на филмските проекции оваа година.

Сакавме да ја комуницираме пораката на брендот на поразличен и неконвенционален начин. Луѓето се имуни кон рекламирањето и постојано треба да се наоѓаат различни начини како брендот да се доближи кон потрошувачите на неконвенционален и суптилен начин. Кога публиката Ви аплаудира 30 дена по ред, тогаш знаете дека сте направиле нешто добро” – изјави Дарко Бошнар Art&Innovation Director во Imago.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365