Home » Extra 5 » Инстаграм се врти кон e-mail за повторно да ги придобие корисниците

Инстаграм се врти кон e-mail за повторно да ги придобие корисниците

Иако социјалните мрежи денеска се едни од најпосетуваните веб страни на интернет, тоа не значи дека корисниците не се заситуваат или оддалечуваат од некоја од нив. Тоа посебно е случајот кога ќе почнат да следат поголем број на луѓе кои што споделуваат за нив неважни работи, а не секој сака или знае добро да го реши овој проблем.

instagram logo

Еден од начините кои што социјалните мрежи го користат за задржување на своите корисниците е испраќањето на повремени email пораки кои што ги истакнуваат најдобрите објави од нивните кругови. Ваквите пораки иако за некои луѓе може да бидат дополнителна причина за помало користење на мрежата, за други содржината може да е интересна, па да го зголемат користењето на таа мрежа.

Се’ уште неофицијално и во фаза на тестирање, Instagram започна со испраќање на вакви email пораки до помала бројка од нивните корисници. Email пораките кои што се во форма на преглед на популарните споделувања се наречени Highlights.

Информацијата за Highlights е потврдена за порталот TechCrunch од страна на претставник од Instagram, што значи дека не е во рамките на шпекулации. Останува само прашање на време кога пораките ќе почнат да стигаат кај повеќето корисници.

Преземено од : Смарт Портал

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365