Home » Digital » Инстаграм воведува функција против вознемирување и станува поприфатлива платформа за огласување

Инстаграм воведува функција против вознемирување и станува поприфатлива платформа за огласување

Инстаграм додаде функција против вознемирување, користејќи вештачка интелигенција за скенирање на фотографиите со цел да идентификува евентуално проблематични содржини. Оваа функција автоматски ги препознава елементите на вознемирување и известува за содржините. Потоа вработените во Инстаграм разгледуваат дали фотографијата ќе остане или ќе биде отстранета.

Примената на функцијата постепено ќе биде распоредена во текот на наредните недели на целокупниот систем на Инстаграм.

На овај начин Инстаграм настојува да биде уште попривлечна платформа за огласување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365