Home » Digital » LinkedIn достигна бројка од 500 милиони корисници

LinkedIn достигна бројка од 500 милиони корисници

Бројот на активни корисници на социјалната мрежа LinkedIn достигна 500 милиони, затоа што корисничката база оствари стабилен раст после минатогодишното преминување на LinkedIn во рацете на Microsof, соопштуваат од компанијата.

„Неодамна поминавме важна и возбудлива пресвртница. Сега имаме половина милијарда корисници во 200 земји од светот, кои се поврзуваат преку бизнис разговори и пронаоѓаат можности преку контактите на LinkedIn“ изјави потпретседателот на LinkedIn, Атиф Аван.

Превземањето на LinkedIn од стана на Microsoft, во вредност од 26 милијарди долари, беше окончано во декември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365