Home » Во фокусот » McDonald’s направи мобилен камион за брза храна кој вози покрај вас

McDonald’s направи мобилен камион за брза храна кој вози покрај вас

Секако дека McDonald’s drive-thru е прилично погодна и практична работа. Можете да одете до McDonald’s и да ја земете својата храна, а да не излезете од автомобилот.  Но, зар не би било многу поедноставно ако воопшто не би морало да возите до McDonald’s?

McDonald’s Бразил и нивната агенција DPZ&T неодамна дојдоа до необична идеја, односно направија мобилен камион за брза храна кој ќе вози покрај вас, и на тој начин хиперболично прикажувајќи ја постојаната достапност на овај бренд.

Ова е еден одважен начин да ги потсетиме сите дека на нивниот пат секогаш постои  McDonald’s мобилен камион, било каде во Бразил,“ изјави Sergio Mugnaini, извршен креативен директор во DPZ&T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365