Home » Најнови вести » Оглас за Маркетинг координатор

Оглас за Маркетинг координатор

MyWorld Macedonia објавува оглас за вработување на Маркетинг координатор.

Огласот е активен до 11.01.2019 година и оригинално е објавен на Кариера.мк

Tвои одговорности:

 • Развивање и управување на маркетинг стратегиите на Cashback World Македонија
 • Менаџирање на угледот на брендот и одржување на комуникација на социјалните медиуми
 • Управување на кампањи за време на нивното креирање и за време нивниот тек
 • Блиска соработка со внатрешни и надворешни тимови: промотивни кампањи, креирање на содржини, стратегија за социјални медиуми, дигитален маркетинг и креирање на нови web/landing сраници, email, SEM, материјали за настани, и печатење / дигитален колатерал.
 • Планирање, реализација и толкување на резултати од еmail кампањи користејќи Marketing Salesforce
 • Affiliate Marketing
 • Уредување на веб-страна и мобилна апликација (банери, новости, понуди, акции, push нотификации)
 • Преговарање и договарање на ексклузивни членски предности кај Трговските Партнери како и бонус намалувања од  други соработници/подружници
 • Активна комуникација со PR агенција во процесот на управување на брендот Cashback World, одржувајќи редовен контакт и пренос на информации на дневна база. Помагање на агенцијата во испорачувањето на успешни резултати и ефикасна покриеност
 • Внес на нови Онлајн Продавници (локални и меѓународни)
 • Развој на прометот во онлајн продавници (промоција, решавање на поплаки од членови, итн.)
 • Превод, организација и имплементација на корпоративни кампањи

Твој личен профил:

 • Најмалку три години искуство во областа на маркетинг
 • Адекватна универзитетска диплома (или повисок степен на образование)
 • Ефективна комуникација – пишана и говорна
 • Познавање на Google Analytics
 • Силни комуникациски вештини на англиски јазик
 • Искуство со Social Studio ќе се смета за предност
 • Искуство со Salesforce Marketing Cloud ќе се смета за предност
 • Самостална, самоуверена и проактивна личност

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365