Home » Во фокусот » Најлудите факти за Најк

Најлудите факти за Најк

Дали знаевте дека Најк секој ден продава производи во вредност од над 100 милиони долари?

Денес ви претставуваме исклучително детален инфографик, од каде што може да се добие подлабока анализа за еден од најголемите светски брендови денес.

Античка грчка религија имала божица наречена Најк, која била олицетворение на победата. Осум илјади години подоцна, Најк е сеуште тука. Сепак, не е веќе божица и е познат во многу поширока област од античка Грција – имено, познат е низ целиот свет. Денес Најк е најуспешниот бренд за спортски обувки, облека, опрема и додатоци во светот.

Во продолжение Ви ги претставуваме некои од најинтересните и најлудите факти за компанијата Најк.

Извор: 16Best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365