Home » Во фокусот » “Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

“Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

Зар навистина морам да го пишувам ова? :)

Истражувањето на агенцијата “Heat“ од Сан Франциско,  врз 150 испитаници кои работат во маркетинг и адвертајзинг секторот и 150 “нормални“ луѓе кои немат никаква врска со маркетинг или адвертајзинг, го покажа тоа што е прилично очигледно…

Маркетерите не се нормални…или попрецизно речно немаат баш стандардни навики и опсесии ниту се склони да прават работи кои “нормалните луѓе“ ги прават…

Дека многу повеќе сме опседнати со социјални медиуми….дека пратиме СЕ што се случува на ФБ и Твитер и дека мислиме дека брендовите треба многу повеќе да обрнат внимание на “социјалниот“ аспект во комуницирањето – не требаше да ни каже инфографикот подолу….

Маркетерите не се нормални

А богами и навиките од “Mad Men” ги имаме преземено :)

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365