Home » Огласи за Маркетинг/ПР работа » Оглас за вработување на специјалист за социјални медиуми

Оглас за вработување на специјалист за социјални медиуми

R3 Infomedia вработува специјалист за социјални медиуми.

Опис на работни обврски и одговорности:

 • Давање идеи и креирање концепти за промоција преку социјални медиуми за 2 бренда: Златна Книга и MarketKonekt.com;
 • Развивање, менаџирање, изведба и оптимизирање на кампањи за промоција на социјални медиуми;
 • Креирање на неделни комуникациски планови, дигитална содржина и менаџирање на сите соодветни активности;
 • Менаџирање со онлајн заедници на социјални мрежи;
 • Стекнување на нови корисници на веб страните и нивна конверзија во редовни корисници;
 • Мерење на резултати, нивна интерпретација и анализа за извештаи кон претпоставени;
 • Работа со внатрешни тимови за подобри резултати.

Потребни квалификации и вештини:

 • Кандидатот мора да има најмалку 1 година професионално работно искуство во промоција преку социјални медиуми;
 • Одлично познавање на Facebook, Twitter, Instagram и Pinterest;
 • Базично познавање на Adobe Photoshop или Ilustrator;
 • Напредно искуство со Google Analytics;
 • Ефективни copywriting способности за дигитални медиуми;
 • Пасија за онлајн маркетинг, нови технологии и трендови во веб светот;
 • Одлично позанавање на англиски јазик.

ЛИНК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365