Home » Extra 5 » Огромно гнездо со јајца се “насели“ среде Скопје

Огромно гнездо со јајца се “насели“ среде Скопје

Новата уметничка акција насловена како „Поддршка за птиците во Скопје“ има за цел во овие предвелигденски денови да алармира на се поголемиот број исечени дрвја во градот.

Во центарот на Скопје се појавија огромни „гнезда“.

Граѓанските активисти со ова герила акција повторно упатуваат апел во име на граѓаните (и на птиците) против уништувањето на дрвата и зеленилото во главниот град.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365