Home » Extra 5 » Отворен ден на Институтот Данте Алигери

Отворен ден на Институтот Данте Алигери

Институтот Данте Алигиери во Скопје и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, организираат Отворен ден кој ќе се одржи на 29 Мај во понеделник од 11-13 часот во Канцеларијата на Секретаријатот за европски прашања, Плоштад Македонија (спроти Тренд) .

На настанот ќе имате можност да се запознаете со активностите на Институтот:

– јазични курсеви по италијански јазик

– испити за добивање на сертификатот PLIDA за познавање на италијанскиот јазик

– активности за промоција на италијанскиот јазик и култура (Кино клуб, Недела на италијанскиот јазик, Клуб на читатели).

На настанот ќе се запознаете и со можностите на програмата за мобилност Еразмус+, која оваа година одбележува 30 години од своето постоење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365