Home » Во фокусот » Погледенете ја досега необјавената реклама за југословенската икона-Југо!

Погледенете ја досега необјавената реклама за југословенската икона-Југо!

На интернет се појави реклама од најпознатиот југословенски бренд на автомобили во светот, а во неа југото е претставено како возило со многу позитивни карактеристики и квалитет.

Иако денес важи за нешто сосема друго, овој автомобил остави трага во историјата на возилата.

Во документарецот “Хјустон, имаме проблем” има промотивно видео во кое “Југото” е претставено како автомобил подготвен за американскиот пазар.

Југо” е пред се` икона од тоа време, а кон крајот на осумдесеттите години се продаваше и на американскиот пазар, каде што стекна голема популарност со своите димензии и ниските цени. Југото се појавува и во голем број холивудски филмови.

За некои, ова видео е духовито, но со оглед на времето кога е направено, тоа секако претставува значаен дел од историјата.

Погледнете како “Југо” се снаоѓа на различен терен и во различни временски услови:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365