Home » Во фокусот » Погледнете ја новата реклама на Најк

Погледнете ја новата реклама на Најк

Новaта реклама на Nike VaporMax Air Sneaker содржи микс на професионални и аматерски спортисти-амбасадори на брендот, кои во спотот се борат за здив додека го собираат онај дополнителен атом на сила за нови напори.

Рекламата вели: “Air moves you“, што значи дека Најк преку игра на зборови го слави она што им е потребно на сите и што не` движи, а тоа е воздухот.

Агенцијата која стои позади овај спот е Wieden + Kennedy Портланд, а во него покрај некои анонимни спортски ентузијасти, се појавуваат и некои попознати амбасадори на брендот, како што се атлетичарката Deajah Stevens, НБА кошаркарот Giannis Antetokounmpo, параолимпијката и триатлонка Sarah Reinertsen и други.

Агенцијата ја опишува рекламата како “ода на елементарната сила која го движи секој спортист напред”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365