Home » Во фокусот » Погледнете ја легендарната реклама за Застава 101

Погледнете ја легендарната реклама за Застава 101

Ретко кој во некогашна Југославија не се возел или во некој момент не поседувал Застава 101.

Еден од најдолговечните модели на фабриката за автомобили во Крагуевац, Застава 101 е направен по моделот на Фиат 128, со малку изменет заден дел.

Се произведувал од 15-ти октомври 1971 до 20-ти ноември 2008 година и произведен е во повеќе од милион примероци. Милионитиот Стоеден е произведен 1991 година.

Рекламата за овој автомобил била многу популарна, а во неа Стоеден е претставен како автомобил кој може да се вози дури и по снег и мраз.

Zastava 101 reklama 3

Jedna zimska reklama za Zastavu 101 s početka 1970-ih godina.

Posted by Zastava automobili on Monday, January 9, 2017

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365