Home » Во фокусот » Red Dot Award за словенската Futura DDB

Red Dot Award за словенската Futura DDB

(РЕГИОН) – Словенската адвертајзинг агенција Futura DDB доби Red Dot награда во комуникациски дизајн за амбалажата на домашното вино Cubo Hotel.

Победничкиот проект беше креиран имајќи го во обзир фактот дека хотелот има развиено свој уникатен и “карактеристичен“ систем на комуникација кој подразбира универзална разбирливост. Тенденцијата е да се оди со решение кое ќе биде едноставно, кое ќе биде “релаксирано“ и кое ќе испраќа порада за добредојде на сите гости.

Автор на победничкиот проект е Жаре Керин, креативен директор на Futura DDB.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365