Home » Во фокусот » Social, Digital & Mobile свет во 2018 година

Social, Digital & Mobile свет во 2018 година

Агенцијата We are Social пртстави детален извештај за сите клучни статистички податоци и индикатори за однесувањето на корисниците на социјалните платформи, дигиталните и мобилните канали на комуникации ширум светот. Покрај статистиката по региони, презентирана е и подлабока анализа за 24 најголеми економии во светот: Аргентина, Австралија, Бразил, Канада, Кина, Франција, Германија, Индија, Индонезија, Италија, Јапонија, Мексико, Нигерија, Полска, Русија, Саудиска Арабија, Сингапур , Јужна Африка, Јужна Кореја, Турција, Тајланд, Обединетите Арапски Емирати, Велика Британија и САД.

Податоците од истражувањето покажуваат дека денес има повеќе од 4.08 милијарди интернет корисници од целиот свет, што претставува 54% од вкупното население. Во споредба со 2017 година, бројот на интернет корисници се зголемил за 7%. Сепак, како што се наведува, во некои земји не постојат сигурни податоци, па се претпоставува дека бројот на интернет корисниците достигнува и повеќе од 4,5 милијарди.

Како што можеше да се очекува, се повеќе корисници на социјалните мрежи доаѓаат преку мобилни уреди. Се наведува дека 89% од корисниците на Фејсбук пристапуваат до оваа социјална мрежа преку мобилен уред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365