Home » Во фокусот » Старбакс продава повеќе од 80 продавници во Европа

Старбакс продава повеќе од 80 продавници во Европа

„Старбакс” ќе го реструктурира својот бизнис во Европа по неколку години слаба продажба. Компанијата со седиште во Сиетл ќе продаде 83 продавници што ги има во Франција, Холандија, Белгија и Луксембург на својот долгогодишен партнер Алсеи.

„Старбакс” планира да ги затвори канцелариите во Амстердам и да го консолидира своето европско седиште во Лондон. Ова ќе влијае на 186 вработени кои ќе можат да аплицираат за работа во Лондон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365