Home » Extra 5 » Што е тоа што животот го прави добар? Лекции од најдолгото истражување за среќата !

Што е тоа што животот го прави добар? Лекции од најдолгото истражување за среќата !

Денеска малце поинаков текст на Маркетинг365. Не е вест за кампања, инфо за агенции или настан. Ова е статија за човекот. А човекот сепак е центарот на маркетингот, неговата психологија, неговите навики, неговите мотиви и емоции….неговата среќа !

Прашање: Што нè прави среќни и здрави како што чекориме низ животот?

Ако мислите дека е слава и пари, вие не сте сами – но, според психијатар Robert Waldinger, грешите.

Како директор на 75-годишната студија која го следеше развојот на животот на неколку поединци, Waldinger има невиден пристап до податоци за вистинската човечка среќа и задоволство. Ова  се резултати од една од најдолгите студии кои биле било кога досега спроведени.

Во овој негов настап на Ted, кој сакаме да го споделиме денеска, тој споделува три важни лекции научени од студијата, како и некои практични  мудрости за тоа како да се изгради исполнет, долг живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365