Home » Tag Archives: видео огласување

Tag Archives: видео огласување

И покрај ризиците, огласувачите планираат да инвестираат 30 милијарди долари во онлајн видео огласување

Проверете ги најновите трендови претставени во Global Ad Trends на WARC, со фокус на видео огласувањето Се очекува дека огласувачите оваа година ќе потрошат вкупно 30 милијарди долари за онлајн видео огласување, а поголемиот дел од таа сума ќе оди на социјалните медиумски платформи и покрај ризиците за брендовите и ... Read More »

Твитер ќе овозможи огласување и преку видео

И Твитер исто како и Фејсбук воведува видео реклами ! На својот блог, компанијата вчера објави дека почнува со тестирање на спонзорирани видеа и дека наскоро ќе може да видите како разни компании ги промовираат своите производи, филмови и друго преку видеа. Најголемата социјална мрежа Facebook тестираше вакви видео реклами ... Read More »

Online видео огласување преку мрежата на Httpool

видео огласување

Видео огласувањето беше наредниот, логичен чекор во еволуцијата на онлајн огласните формати. Зголемувањето на брзината на интернет конекцијата, инфилтрирањето на новите типови на уреди и намалената ефикасност на  стандардните огласни формати придонесе овој тип на огласување да земе огромен замав. Главните придобивки од видео рекламирање се следните: 1. Поголемо влијание ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365