Home » Tag Archives: Владимир Димовски

Tag Archives: Владимир Димовски

Европска бизнис конференција на McCann мрежата во октомври во Белград!

McCann Белград е избран да биде домаќин на McCann Worldgroup конференцијата, наречена LEADING TO WIN WITH CLIENTS. По тој повод во Белград, на 24 и 25 октомври, ќе се соберат лидерите на сите McCann агенции од Европа, како и менаџерите на McCann Worldgroup од Њујорк. “Многу сум горд што токму ... Read More »

McCann прогласена за најефективна агенциска мрежа на глобално и европско ниво

За глобалниот успех на McCann Worldgroup значително придонесоа регионалните McCann агенции со успехот на локалните натпревари McCann Worldgroup е прогласена за најефективна креативна агенциска мрежа во 2018 година според глобалниот Effie индекс. Успехот на McCann Worldgroup на глобално и европско ниво е уште еден во низата успеси на агенцијата McCann ... Read More »

Унапредена структурата на Меккен агенциите во склоп на I&F McCann Grupa

После проширувањето на работата и на пазарите во Нордискиот регион, а имајќи го во предвид и дополнителниот развој на агенциите и услугите на сите пазари на кои работи, I&F McCann Grupa, одлучи да ја унапреди и својата организациска структура. Владимир Димовски, како CEO на Меккен Адриатик (McCann Adriatic), покрај Меккен агенциите ... Read More »

McCann прв во Европа според Effie-индексот

McCann Worldgroup Europe е прогласена за најефикасна агенциска мрежа на регионот според глобалниот Effie-индекс за 2017 година Веќе седум години Effie-индексот ги препознава компаниите кои ги креираат најефикасните маркетиншки идеи во светот и ги рангира според кумулативниот успех на повеќе од 40 национални, регионални и глобални Effie-натпревари. Effie – глобалниот ... Read More »

Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

Менаџерите и креативците на агенциите од Нордискиот регион кои се дел од I&F McCann Група во чии рамки работи и Меккен Скопје, го посетија седиштето на компанијата во Белград и разговараа за понатамошните планови за развој, заедничките проекти и разменуваа искуства. Основачот на компанијата, Срѓан Шапер вели дека ова е ... Read More »

Да погледнеме “преку оградата“ – каква е состојбата во медиа-маркетинг индустријата во регионот?

Во склоп на Викенд Медиа Фестивалот кој неодамна се оддржа во Ровињ, се оддржа и традиционалниот Balcannes панел “Поглед преко плота“ на кој истакнати претставници од медиа-маркетинг индустријата од пооделните балкански земји презентираа каква е моменталната состојба и кои се трендовите на пазарот во кој работат. Учесници на панелот беа ... Read More »

Колумна на Владимир Димовски: “Бараме брендови во кои можеме да се заљубиме”

Колумна на Владимир Димовски, извршен директор на McCann Скопје, првично објавена во регионалниот маркетинг магазин Медиа-Маркетинг Во пресрет на Викенд Медиа Фестивалот во Ровињ, на кој настапувам во панелот ‘‘Поглед преко плота‘‘, пријателот Екрем ме покани да напишам краток текст за приликите во адвертајзинг бизнисот во мојата земја. Во Македонија. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365