Home » Tag Archives: вложувања

Tag Archives: вложувања

Вложувањата во дигиталното огласување би можеле да ги престигнат традиционалните канали до 2021 година

Глобалните вложување во огласувањето ќе бележат стабилен раст од над 5,0% годишно до 2022 година eMarketer ја објави својата најнова студија за прогнозите за вложувањата во огласувањето, во која заклучува дека дигиталните канали ќе ги престигнат традиционалните медиуми веќе во 2021 година. eMarketer е во своето истражување заклучува дека оваа ... Read More »

Растат вложувањата на најголемите светски огласувачи

Извештајот на магазинот AdAge за најголемите светски огласувачи за 2017 година покажува голем раст на вложувањата во Кина Според најновото истражување на американскиот магазин AdAge, 100-те најголеми огласувачи во светот ги зголемиле своите вложувања во маркетинг за 3,4% во 2017 година, на вкупна сума од 267 милијарди долари. Но, вистинскиот ... Read More »

Колку пари се инвестираат во огласување: TV vs. Digital

Телевизијата сеуште го држи престолот како доминантен медиум на кој отпаѓа 37% од глобалното огласување според податоците на медиската агенција Zenith за 2015 година. Интернетот го држи второто место со 30% од огласувачкиот колач, но расте со неколкупати поголемо темпо. “Вложувањето во телевизиското огласување едвај да расте (само 0,4% минатата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365