Home » Tag Archives: генерација Z

Tag Archives: генерација Z

Милениумците и припадниците на генарацијата „Z“ не се подготвени за 4-тата индустриска револуција

  Родените во периодот од средината на 1980-тите до средината на 1990-тите, познати како милениумци и родените помеѓу средината на 1990-тите до средината на 2000-тите години, познати како генерација “Z”, се многу свесни дека четвртата индустриска револуција го обликува работното опкружување и чувствуваат дека постои потенцијал за луѓето да се ... Read More »

Nielsen Total Audience: Помладата генерација го предводи растот на популарноста на гледањето ТВ надвор од дома

Иако младите потрошувачи силно се свртуваат кон мобилни платформи, погрешно е да се мисли дека ја одбиваат линеарната телевизија. Тие само наоѓаат нови начини да ја следат Сите знаат и постојано повторуваат дека младите потрошувачи, кои припаѓаат на Z генерација и милениумците, пронаоѓаат нови начини за гледање на видеа преку ... Read More »

Која е генерација Z? Како тинејџерите ја конзумираат содржината

Под стрес, глобални, внимателени, флуиден идентитет, бунтовници, технолошки “домородци”- ова се само некои од поимите со кои се опишува генерација Z Генерално се дефинира како генерација родена приближно помеѓу 1996 година до 2011 година и оваа генерација го сочинува 25% од населението во светот, а наскоро ќе ја надмине втората ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365