Home » Tag Archives: герила акција

Tag Archives: герила акција

Ла Линеа предупредува на дупка на патот стара 3 години во тетовско

Огромна дупка на патот за тетовско Бањиче стои веќе три години и го зафаќа делот на една од главните рекреативни пешачки патеки. Револтирани, група тетовски активисти реши да направи герила акција со цел да го сврти вниманието на надлежните кон проблемот. Во близина на дупката активистите поставија фигура од познатата анимирана ... Read More »

„Уа, шнајдери!“ – герила акција за распределбата на парите во културата

Огромна ножица на која пишува „Уа, шнајдери“ е поставена утрово на булеварот „Партизански одреди“ во Скопје. Новата герила-акција е вид на протест поради распределбата на средства во годишната програма за култура. „Двапати мери, еднаш сечи. Културата мора внимателно да се крои за да не биде после унакажана, монтирана, лепена и сечена. ... Read More »

Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје

Илустративни пораки, уметнички креации, графити….. како и да ги наречеме станува збор за интересни примамливи сликовити пораки што одземаат внимение и будат интерес. Секој ги толкува и ги доживува на различен начин, но сите многу вешто ја откриваат главната порака Нови графити на повеќе локации во Скопје викендот го одземаа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365