Home » Tag Archives: големи брендови

Tag Archives: големи брендови

Независните агенции ги „освојуваат“ големите брендови!

Оваа година според сите мерила е шаренолика за најголемите агенции во огласувачката индустрија, а посебно кога се во прашање медиските агенции во САД. Тоа го покажува извештајот за новите бизниси (new business barometer) кој минатата недела го објави независната истражувачка компанија COMvergence од Париз, а којшто се фокусира на спојувањата ... Read More »

Во што Nike надминува брендови како Apple и Adidas

Ratonal Interaction, дигитална маркетинг агенција со седиште во Seattle, минатиот месец објави истражување во кое открива дека 67% од корисниците на Twitter ( од кои 310 милиони корисници на дневна основа) ја користат платформата за корисничка поддршка. Во исто време околу 93% од брендовите не одговараат доволно на ваквите активности/барања ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365