Home » Tag Archives: гугл хром

Tag Archives: гугл хром

Гугл Хром ќе блокира реклами на сајтови кои постојано ги прелажуваат корисниците

Гугл реши да ја засили борбата против сајтовите кои користат сомнителни pop-up реклами и пренасочување со цел да ги излажат корисниците. Од декември, Chrome ќе се блокира реклами на “мал број” на сајтови, кои постојано ја користат оваа тактика, без разлика дали произведуваат лажни системски грешки или се обидуваат да ... Read More »

Препораки од ИАБ Македонија во однос на најавените измени на Google поврзани со Chrome

На 15-ти февруари, Google ќе ја објави новата верзија на прелистувачот Chrome  со вграден AdBlocker кој автоматски ќе блокира несоодветни рекламни формати. Здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија,  по повод објавувањето на новата верзија на прелистувачотGoogle Chrome, која ќе содржи вграден AdBlocker и автоматски ќе блокира рекламни банери кои не ги почитуваат стандардите, го издава ова соопштение со цел да ... Read More »

Блокирање на лошите реклами на Google Chrome од 15 Февруари

Решенијата за блокирање реклами на веб-страницата се жешка тема овие денови, а во приказната за добите и лоши начини на рекламирање на интернет, активно се вклучи и Google. Преку Коалицијата за подобри реклами, најголемата компанија за онлајн рекламирање на интернет се обидува, заедно со програмерите, да изгради подобра мрежа, која ... Read More »

Гугл Хром започна да ги блокира флеш рекламите

Почнувајќи од синоќа, 1 септември, интернет прелистувачот Google Chrome ќе ги блокира Adobe Flash рекламите, фаворизирајќи ги HTML5 рекламите. Повеќе од 90% од rich media рекламите (реклами кои се анимирани, или кои се менуваат кога маус-поинтерот ќе се најде на нив) на десктоп користат Flash (според Sizmek), што значи дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365