Home » Tag Archives: Давор Брукета

Tag Archives: Давор Брукета

Укината забраната за ангажирање на агенции за односи со јавноста во државните институции во Хрватска

Владата на Република Хрватска, на седницата одржана на 28 декември 2017 година, донесе одлука за укинување на забраната за ангажирање на агенции за односи со јавноста во органите на државната управа и компании во доминантна сопственост на државата, а која е во сила од јули 2012 година, По кореспонденцијата со ... Read More »

Интеграција на BalCann-ски начин на Weekend Media Festival

Ѕирнете зад кулисите на некои од повеќе наградуваните проекти кои успешно ги споија огласувањето и односите со јавноста Интегрираната комуникација во индустријата, со сингерија на огласувањето и односите со јавноста, постигнува одлични резултати, а своите искуства со реални интегрирани кампањи ќе ги споделат претставниците на пет регионални агенции, чии што ... Read More »

Bruketa&Žinić OM сега се Bruketa&Žinić&Grey

Grey мрежата, дел од најголемата светска групација за комуникациски услуги WPP, ја заврши аквизацијата на мнозинскиот удел  во агенцијата Bruketa&Žinić OM, kaкo и 50% од уделот во нејзината сестринска агенција Brigada. Агенциите сега се спојуваат со Grey Загреб, и се формираше агенција Bruketa&Žinić&Grey. Управувачкиот тим го сочинуваат Давор Брукета и ... Read More »

Bruketa&Žinić OM ги продадоа уделите во Баку, Белград и Brokuli&Ž

РЕГИОН- Во контекст на неодамна постигнатиот договор со најголемата светска маркетинг групација WPP, а веднаш пред неговата имплементација која се очекува за јули оваа година, агенцијата Bruketa&Žinić OM излегува од ко-сопствеништвото во агенциите во Белград, Баку и во агенцијата Brokuli&Ž. Белградската агенција Popular беше дел од Bruketa&Žinić OM од 2012 година, ... Read More »

Bruketa&Žinić OM стана дел од WPP

Најголемата светска групација во маркетинг комуникациите WPP купи мнозински пакет акции во хрватската агенција Bruketa&Žinić OM која ќе се спои со Grey Zagreb и сега станува Bruketa&Žinić&Grey. Bruketa&Žinić OM, една од најнаградуваните агенции во Хрватска и регионот, го објави постигнувањето на договорот со најголемата светска комуникациска групација WPP за нивното инвестирање во ... Read More »

Стручните здруженија за пазарно комуницирање препорачуваат: огласувачите да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите

Препораката се однесува на завршната фаза на повиците за учество на конкурс која бара значителен финансиски ангажман, како и ангажирање на човечки ресурси. Скопје,Белград, Љубљана, Загреб, 10.10.2016 – Огласувачите да повикуваат најмногу 4 агенции на конкурсите за избор на маркетинг агенција за нивните проекти. Оваа препорака на Светското здружение на ... Read More »

Давор Брукета е избран за нов претседател на Управниот одбор на HURA

Собранието на HURA (Хрватско здружение за деловни комуникации) вчера избра ново раководство на здружението кое ќе претседава во наредните четири години. За Претседател на Управниот одбор на HURA е избран Г-дин Давор Брукета од агенцијата Bruketa&Žinić, додека пак останати членови на Управниот одбор ќе бидат и Божидар Абрамовиќ (OMD Media), Даниел Акерман (Degordian), Марио Фрацуљ (McCann ... Read More »

Се одржа првата регионална дизајн конференција во Македонија

Во рамки на годинашното издание на Скопје постер фестивалот, чие што отворање се одржа Петокот во МКЦ, вчера за прв пат во земјава се одржа регионална дизајн конференција на темата „Состојбата на дизајнот на Балканот и неговото интегрирање во едукативните процеси“  Да се вратат вистинските вредностите што ги промовира дизајнот, а дизајнерите ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365