Home » Tag Archives: Давор Брукета (page 2)

Tag Archives: Давор Брукета

Давор Брукета е избран за нов претседател на Управниот одбор на HURA

Собранието на HURA (Хрватско здружение за деловни комуникации) вчера избра ново раководство на здружението кое ќе претседава во наредните четири години. За Претседател на Управниот одбор на HURA е избран Г-дин Давор Брукета од агенцијата Bruketa&Žinić, додека пак останати членови на Управниот одбор ќе бидат и Божидар Абрамовиќ (OMD Media), Даниел Акерман (Degordian), Марио Фрацуљ (McCann ... Read More »

Се одржа првата регионална дизајн конференција во Македонија

Во рамки на годинашното издание на Скопје постер фестивалот, чие што отворање се одржа Петокот во МКЦ, вчера за прв пат во земјава се одржа регионална дизајн конференција на темата „Состојбата на дизајнот на Балканот и неговото интегрирање во едукативните процеси“  Да се вратат вистинските вредностите што ги промовира дизајнот, а дизајнерите ... Read More »

“Скопје Постер Фестивал“ од 5-ти до 20-ти декември

Здружението на графички дизајнери „Плакарт“ од 5-ти до 20 декември ќе го организира седмиот „Скопје постер фестивал“, годинава под мотото „Дизајн за мир“. „Плакарт“ најави богата фестивалска програма предводена од врвни имиња од графичкиот дизајн. – “Со гордост најавуваме дека оваа година, покрај на останатите, сме и домаќини на Ива ... Read More »

Пријавите за BalCannes 2013 отворени

Почнувајќи од вчера (10 Јуни), сите маркетинг агенции од Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Словенија и Црна Гора ќе можат да се пријават за учество на второто издание на BalCannes, регионалната ревија на најдобри кампањи која ќе се оддржи за време на Викенд Медија Фестивалот во Ровинј – а ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365