Home » Tag Archives: движење

Tag Archives: движење

Нова иницијатива за зголемување на видливоста на жените во огласувачката индустрија

На овогодинешниот фестивал во Cannes Lions, многу жени може да дојдат облечени во црно по повик за солидарност на движењето #WomenCannes, кое сака да ги посочи проблемите со кои се соочуваат жените Новото движење наречено #WomenCannes е лансирано со мисија за зголемување на видливоста на жените во огласувачката индустрија, a ... Read More »

Her Oscar – движење кое бара еднаква застапеност на половите при номинација на филмовите за Оскар

Само 4% од филмовите наградени со највисоки почести во изминатите 13 години се во режија на жени, а тие се недоволно застапени на сите нивоа, со само 22% од продуцентите, 11%  од сценаристите, 7% од режисерите и 1% од композиторите Движењето #MeToo глобално станува се` посилно и се` повеќе жени преземаат одговорност ... Read More »

Што прави Slow Food во Македонија? Разговараме со Елена Каровска

Разговор со Елена Каровска програмски координатор на кампањата „Биодиверзитет на млеко“ и неколку други проекти на „Слоу Фуд Битола“. M365: Slow Food не е класична организација, таа е движење кое промовира различни сфери кои го промовираат земјоделството, храната, околината…Раскажете ни малку повеќе за нејзините почетоци во Македонија.. Ме радува што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365