Home » Tag Archives: дигитални платформи

Tag Archives: дигитални платформи

Њујорк Тајмс сé поблиску да стане мнозинска дигитална компанија

Во моментов, околу 40 проценти од приходите на “Њујорк Тајмс” доаѓаат од дигитални платформи. Во извештајот за 208 година, Њујорк Тајмс објави дека компанијата заработи 709 милиони долари од дигиталните платформи. Директорот Марк Томпсон објави дека целта е зголемување на бројот на претплатници на повеќе од 10 милиони до 2025 ... Read More »

Дигиталните платформи некогаш и денес: Weekend Media Festival открива како да се задоволат потребите на читателите на порталите

На панелот “Новиот светски поредок: Како да се создаде содржина за дигиталната ера”, претставниците на клучните медиуми ќе разговараат за спецификите на производство и дистрибуција на дигитални содржини Печатените медиуми некогаш на своите интернет портали објавуваа речиси иста содржина како и во нивните весници. Денес, дигиталните платформи имаат свои сопствени ... Read More »

Како агенцијата Hearts&Science ja освоија довербата на P&G и AT&T за само 7 месеци

Најголемиот проблем откако ќе се добијат најголемите медиски акаунти во САД е.. како успешно да се менаџираат.  Во декември 2015, агенцијата Hearts & Science дел од Omicom, со својот сеуште ненаименуван проект заврши пред неколку други одлични агенции и го улови лавовскиот бизнис на мулти-брендовското медиа планирање и купување на Procter & Gamble. Потоа ... Read More »

Само 4% од луѓето во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна

Само 4% од возрасните лица во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна, во согласност со анализираните податоци добиени од истражувањето спроведено од страна на ‘’Channel 4’’, кој како дел од новостите ги споделува во својата т.н ‘’Недела на лажни новости.’’ Во истражувањето спроведено ... Read More »

Новата аналитичка алатка за Facebook Messenger Bots може да направи промени во маркетингот

Социјалната мрежа анализата на пораките започна да ја гледа од нова перспектива- аналитичка која веќе започнаа да ја користат агенциите. Секој дигитален огласувач знае дека и најдобите алатки на светот имаат потреба од дополнителна анализа. Една од новостите која може да се каже дека израдува доста агенции е таа дека Facebook ... Read More »

Извештај: Donald Trump беше далеку подобар на социјалните медиуми за разлика од Hillary Clinton

Нов извештај сугерира дека едно од нештата кое влијаеше на исходот од изборите и предноста на Donald Trump во претседателската трка со Hillary Clinton е неговата кампања на социјалните медиуми особено на Facebook. Во согласност со студијата на EzyInsights, тимот на Trump за социјални медиуми константно бил во предност пред тимот ... Read More »

Кој дигитален медиум е најсоодветен за вашиот бизнис во Македонија?

Кои сте вие како компанија? Која е вашата мисија? Кој е вашиот производ/услуга кои ги пласирате на пазарот? Кој е вашиот таргет/целна публика (јасно дефинираните таргети за вашиот бизнис значат многу во поглед на Интернет маркетингот)? Која е вашата приказна? Во која насока планирате да ги насочите вашите бизнис цели ... Read More »

Verizon го купува AOL за 4.4 милијарди долари

Verizon Communications Inc. склучи договор со кој ги купи AOL Inc. во зделка проценета на 4.4 милијарди долари и со тоа најголемиот американски wireless оператор доби своја дигитална содржина и веб-адвертајзинг платформи. Verizon ќе плати 50 долари по акција, 17% повеќе од вредноста на акциите на AOL во понеделникот. Генералниот извршен директор на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365