Home » Tag Archives: доверба

Tag Archives: доверба

4 стратегии со кои ќе ја зголемите лојалноста на своите клиенти

Најефтината и нај ефективната стратегија за раст е одржувањето на постоечките клиенти. За бизнисите особено за бизнисите во B2C сегментот, лојалните клиенти се повредни од новите клиенти. Дури и истражувањата покажуваат дека лојалните клиенти имаат вредност 10 пати поголема од нивното прво побарување. Овој податок значи дека бизнисите потребно е ... Read More »

Продолжува падот на довербата во бизнис елитата и политичарите

Се поголемиот јаз помеѓу ниската доверба и високите очекувања станува правило кога се работи за бизнис и политичките лидери низ целиот свет – е заклучокот на комуникациската студија “Ketchum Leadership Communication Monitor (KLCM) 2016.”, која по петти пат ја изведе  Ketchum, една од водечките светски агенции за односи со јавност. ... Read More »

Интернетот гради доверба помеѓу луѓето

Колку и да зборуваме дека интернетот може да биде лошо и опасно место, луѓето се однесуваат потполно поинаку и им веруваат на луѓето кои никогаш во животот не ги запознале. Довербата треба да се заслужи, вели една поговорка која се однесува на времето во кое луѓето со својата искреност и ... Read More »

Американците најмногу веруваат на рекламите во печатени медиуми

Принт рекламите се најкредибилитна форма на платено медиа огласување кај популацијата од Северна Америка. Дури 63 проценти од жителите на САД одговориле дека најмногу веруваат на рекламите во дневен весник, покажа истражувањето на Nielsen спроведено врз 29,000 глобални потрошувачи чии резултати деновиве ги објави порталот Statista. Весниците “за влакно“ предничат ... Read More »

Се што сте сакале да знаете за ПР-от, но сте се плашеле да прашате

Уште на почеток би сакал да расчистам со дилемата што ја наметнува насловот на овој текст. Сте го гледале ли класичното остварување на легендарниот Вуди Ален  – Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask) од 1972 година? Ако одговорот е потврден, а воедно сте ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365