Home » Tag Archives: Египет

Tag Archives: Египет

Египет ја легализираше построгата контрола на интернетот

Египетскиот претседател Абдел Фатех ал Сиси го потпиша законот со кој се зајакнува контролата врз интернетот во земјата Законот за “компјутерски криминал” им овозможува на властите преку правосудните органи да наредат блокирање на веб-сајтовите кои претставуваат закана за египетската национална безбедност или економија. Администраторот или уредникот на веб-страниците со слични ... Read More »

McDonald’s покажа дека и грешките можат да бидат добри во маркетингот

Правејќи намерни правописни грешки на своите кутии за донации, McDonald’s лансиреше вирална кампања која што ја воодушеви нацијата McDonald’s претходниот месец во Египет намерно направи правописни грешки во пораките на своите кутии за донации, а потоа ангажираше инфлуенсери на социјалните мрежи да ги споделуваат нивните грешки и да ги поттикнат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365