Home » Tag Archives: звук

Tag Archives: звук

Брендот за запалки Zippo регистрираше трговска марка на својот уникатен звучен „клик“

Познатиот светски бренд на запалки Zippo објави дека Американскиот завод за патенти и трговски марки им додели регистрирана трговска марка за уникатниот звучен „клик“ на запалката, ставајќи го во друштво на други популарни звуци како лавот од најавата на филмското студио Metro-Goldwyn-Mayer и свиркањето од филмската франшиза Hunger Games. „И ... Read More »

Користете го звукот како ‘кратенка’ до одлично корисничко искуство

Можеби не сме свесни за тоа, но човечкиот мозок процесира звук побрзо отколку која било друга сетилна дразба, што го прави одлична нервна кратенка за побрзо разбирање. “Истражувањата имаат покажано дека на човечкиот мозок му се потребни 146 милисекунди за да реагира на звук. Тоа е побрзо од допир (149 ... Read More »

Успешни стратегии за користење на музика во рекламирањето

Зошто музиката е толку важна во маркетингот и рекламирањето и кои стратегии треба да се користат за рекламите да бидат ефективни? Влијанието на музиката врз нашето расположение, емоции, перцепции и вкусови е често повеќе присутна отколку што свесно тоа го искусуваме. Психологијата зад механизмот за тоа како музиката влијае врз ... Read More »

Coca Cola Happy Beep – една насмевка плус на досадно место :)

Coca-Cola е глобален бренд кој се труди секогаш да биде поврзуван со среќата и насмевката. Да се креира повеќе среќа и насмевка со полна доза на емоции во секојдневниот живот е извонреден предизвик. Предизвик кој беше прифатен од агеницијата Oglivy & Mather од Бразил која дојде до една многу добра ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365