Home » Tag Archives: иднина

Tag Archives: иднина

Дали сте доволно храбри да си испратите e-mail во иднината?

Што би си порачале себе си во иднина? Ова е еден од оние експерименти кои можат да ве воодушеват за неколку години. Или можеби да ве исплашат. Идејата која се крие зад платформата FutureMe.org е едноставна. Потребно е да си напишете и да си испратите e-mail на себеси, кој ќе ... Read More »

Budweiser истражува како може да прави пиво на Марс

Плановите за првата микро-гравитациона пивара беа најавени на SXSW. Научниците постојано истражуваат и прават напори да откријат дали постои живот на Марс и постојано истражуваат начини на кои луѓето во иднина би можеле да живеат на планетата. Во таа насока,  Budweiser прави силни напори да го направи светот во вселната ... Read More »

Работната улога Креативен директор нема да постои за 10 години, барем не како што ја познаваме

Колумна на Џорџ Пенстон, потпретседател за производи и дизајн во Flite, платформа за креативен менаџмент, првично објавена на AdAge. Порано оваа година, една адвертајзинг агенција во Јапонија постави робот за да ја врши работната улога на креативен директор. Потоа во јуни, овој робот ја смисли својата прва реклама, чија цел ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365