Home » Tag Archives: извинување

Tag Archives: извинување

„Сакате да напишам FCK на кофичката?“ – Како ПР кризата на KFC се претвори во принт реклама на векот

Малку работи во животот имаат подобро чувство од совршено темпирана непристојност, а пред скоро време токму тоа го откри франшизата на брендот KFC од Обединетото Кралство и Ирска. Имено, кога ланецот за брза храна се соочи со масовно затворање на своите ресторани поради неочекуван недостаток на пилешко месо, изгледаше како ... Read More »

Цукерберг призна дека Фејсбук недоволно ги заштитил личните податоци на корисниците

Извршниот директор на Фејсбук Марк Цукерберг призна во писмена изјава пред Конгресот дека социјалната мрежа не е направи доволно за да се спречи злоупотребата на личните податоци на корисниците, а со тоа и се извини. “Сега е јасно дека не направивме доволно за да спречиме овие алатки да бидат искористени ... Read More »

Фејсбук се извини и тоа во печатените медиуми

Дигиталниот гигант со ова даде пример за тоа колку принтот ги прави работите поофицијални, поскрени и поверодостојни Марк Цукерберг ја прифати одговорноста за најновиот скандал кој ја потресе дигиталната индустрија, а тоа го направи со донекаде изненадувачки потег – со реклама во весниците. Овој викенд, неколку весници во Велика Британија ... Read More »

Маркетинг агенцијата “Република“ се извини за пропустот во врска со кампањата за Илинден

Македонската Маркетинг агенција “Република“ , со соопштение до медиумите денеска се извини за ненамерната грешка во креативата за кампањата за одбележување на Илинден, каде како втор Илинден е наведена годината “1945“ а треба да стои “1944“ што предизивика одзиви во јавноста која побара грешката да се поправи. Во продолжение интегралното ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365