Home » Tag Archives: Имиџ ПР

Tag Archives: Имиџ ПР

Вкупните приходи на најголемите 10 македонски ПР агенции пораснале во 2017 година

Традиционално и оваа година, Маркетинг365, ги анализираше завршните сметки на главните чинители во македонската комуникациска сцена. Минатата недела информиравме дека водечките 5 комерцијални телевизии со национална концесија (Сител, Канал5, Алсат-М, Телма и Алфа) оствариле вкупни приходи од речиси 17,5 милиони евра, што е намалување за околу 500,000 евра во споредба ... Read More »

Имиџ ПР одбележа 15 години од работењето

Со промоција на првата македонска современа бајка „Мистериозното јајце“, Агенцијата за односи со јавност и комуникациски менаџмент Имиџ ПР одбележа 15 години делување на македонскиот пазар. „Мистериозното јајце“ е современа бајка од младиот Оливер Коларевски, кој освен што е автор на приказната, целосно ги изработи и илустрациите. Имиџ ПР е ... Read More »

Колку пари заработиле најголемите 10 македонски ПР агенции во 2016 година?

Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на најголемите и најактивни 10 македонски ПР агенции во Македонија (по азбучен ред подредени: Апра Портер Новели, Априори (x2), Вај Нот Комуникации, Елемент ПР, Идеа Лаб, Имиџ ПР, Навигаторс, Прогресива ПР и Медиа, Ханибиз и Чептер 4) и го доби податокот дека сите заедно во 2016 ... Read More »

Македонскиот ПР пазар е околу 2 милиони евра

Македонскиот ПР пазар се проценува на околу 2 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските ПР агенции остварени во 2015 година. Анализирајќи ги приходите од завршните биланси на 9-те најголеми агенции чија кор дејност се ПР услуги (по азбучен ред: Апра Портер Новели, Априори, Why Not Комуникации, ... Read More »

Имиџ ПР ја освои престижната „Golden World Award“ од IPRA

Агенцијата за комуникациски менаџмент и односи со јавност Имиџ ПР од Скопје, стана прва македонска агенција која ја добива престижната награда „Golden World Award“ која ја доделува интернационалната асоцијација за односи со јавност – IPRA. Имиџ ПР е и единствена агенција од ex-YU регионот која годинава се закити со оваа награда, со која ... Read More »

“Бајки од Македонија“ – нов проект на Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ

Движењето за поддршка на креативноста, Иво Лауренчиќ – „Браво сине” продолжува со својата мисија за поддршка на креативноста кај младите во функција на брендирање и креативна визуелизација на автентичните национални вредности. „Бајки од Македонија“ е новиот проект на Движењето за поддршка на креативноста, Иво Лауренчиќ – „Браво сине“, на чија ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365