Home » Tag Archives: лондон

Tag Archives: лондон

Новогодишните светла во Лондон треперат во срцевиот ритам на децата со срцеви заболувања

Агенцијата Голин Лондон создаде кампања за помош на децата со срцеви заболувања TGA? Били Хопкин? За многумина овие зборови немаат посебно значење. Или барем така беше –се `до вчера. Од вчера, новогодишните светла во Convent Garden во Лондон треперат во срцевиот ритам на двегодишниот Били Хопкин, кој е роден со ... Read More »

Лондон ги забрани рекламите за брза храна во јавниот транспорт

Забраната за рекламирање брза храна ќе биде наметната низ целата јавна транспортна мрежа во Лондон на почетокот од следната година и покрај острото противење на рекламната индустрија. Лондонскиот градоначалник Садик Кан објави дека од 25 февруари следната година ќе бидат забранети сите реклами за брза храна и производи кои содржат ... Read More »

Плакатите на Фејсбук “нападнати“ во Лондон од анонимен уличен уметник

Анонимен уличен уметник за своја мета во Лондон овие денови го избра Фејсбук и нивните плакати кои се наоѓаат на станиците на градскиот превоз Фејсбук е во голема глобална кампања со која сака да се дистанцира од скандалите кои го потресуваат светот во врска со лажните вести, протекувње на личните ... Read More »

Икеа планира отворање на мали градски продавници

Шведската компанија одлучи да воведе драстични промени во работењето, после 30 години постоење Овај ланец планира отворање на мали градски продавници наместо големите препознатливи центри. „Компанијата мора да одговори на промените на навиките на потрошувачите, односно на своите купувачи. Затоа нашиот приоритет ќе биде отворање на мали градки продавници и ... Read More »

Вината на „Тиквеш“ освоија 15 награди во Лондон

Винарската визба „Тиквеш“ го повтори одличниот успех од минатите години, освојувајќи нови 15 награди за своите врвни вина на годинешниот меѓународен вински натпревар – International Wine Challenge (IWC), кој годинава по 35-ти пат се одржа во Лондон, В. Британија. На годинешниот натпревар, на кој традиционално за награди конкурираат и по ... Read More »

Забрането рекламирање на брза храна во градскиот јавен сообраќај во Лондон

Лондон планира да ги забрани рекламите за брза храна во системот на градскиот јавен сообраќај во рамките на борбата против дебелината на децата, изјави градоначалникот Садик Кан Речиси 40 проценти од децата на возраст меѓу 10 и 11 години во Лондон се со прекумерна тежина или се дебели, според истражувањето ... Read More »

Зошто 84 мажи стојат на работ на еден облакодер во Лондон?

Агенцијата Adam&Eve /DDB и иницијативата CALM (Campaign Against Living Miserably) создадоа шокантна промотивна инсталација која укажува на проблемот со самоубиствата кај мажите Агенција Adam&Eve /DDB и иницијативата CALM започнаат шокантен проект наречен Proeсt 84, во рамките на кој се поставени 84 реалистични кукли на работ на облакодерите на Лондонскиот телевизиски ... Read More »

Огромен билборд во Лондон кој ги препознава возилата и минувачите и сервира реклами наменети за нив

Голем и сјаен билборд на лондонскиот Пикадили Циркус се придружува на трендот на дигиталните паноа кој ги препознава минувачите и возилата, а потоа сервира реклами наменети токму за нив. Дигиталниот LED дисплеј, во величина од околу 270 метри квадратни, е делив на шест посебни  делови за реклами и има приказ ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365