Home » Tag Archives: македонски телевизии

Tag Archives: македонски телевизии

Петте најголеми телевизии во 2016-та оствариле приход од речиси 18 милиони евра

Петте најголеми комерцијални телевизии кои емитуваат програма на државно ниво преку оператор на дигитален терестријален мултиплекс (Сител, Канал5, Алсат, Алфа и Телма) во текот на 2016 година оствариле вкупни приходи од 1 101 074 585 денари или “преведено“ во евра – 17 903 651. Ова го покажува анализата на Маркетинг365 кој ... Read More »

За неколку дена се очекува да биде позната агенцијата која ќе ги мери рејтинзите на ТВ програмите

Во текот на овој месец би требало да го дознаеме името на агенцијата која ќе го спроведува електронското мерење за гледаноста на ТВ програмите на македонските телевизиски станици. Откако при крајот на минатата година АААВМУ го раскина договорот со дотогашната агенија која го вршеше мерењето, на почетокот од годинава беше формиран македонскиот комитет за мерење ... Read More »

6 часа турски и индиски серии, 2 часа вести и 1,6 часа реклами за секој ден!

рекламирање, адвертајзинг, огласување, маркетинг македонија, маркетинг, маркетинг365

Ова се податоци од Државниот завод за статистика и се однесуваат за деветте приватни телевизии со национална концесија Приватните телевизии со национална концесија лани емитувале просечно дневно по шест часа играна програма од која најголем дел се серии, потврдија официјалните податоци на Државниот завод за статистика (ДЗС) за минатата година, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365