Home » Tag Archives: македонски

Tag Archives: македонски

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на македонските маркетинг и медиски агенции за 2016 година

Најактивните и најголеми медиски и маркетинг агенции во Република Македонија, во изминатата 2016 година оствариле вкупни приходи од речиси 35 милиони евра  што како вкупен резултат е намалување на приходната страна за околу 320 000 евра во споредба со 2015 година кога истите агенции оствариле вкупно приходи од околу 35,3 ... Read More »

Македонците презаситени од рекламите на ТВ

Во склоп на истражувањто кое истражувачката куќа “Рејтинг“ го правеше по нарачка на агенцијата “Маратон Bus Advertising” а за потребите за студијата за ефективноста на огласување на автобусите како медиум и перцепциите на потрошувачите за тој вид на огласување (целата можете да ја погледнете тука), помеѓу другото се испитуваше и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365