Home » Tag Archives: маркетери

Tag Archives: маркетери

Што треба да знаат маркетерите за персонализираниот маркетинг

Експертите за маркетинг сега можат да усвојат целосно персонализиран пристап за пренесување на пораката, а во тоа можат да им помогнат и бихевиоралните науки. Единствена препрека за овој пристап се скандалите како онај поврзан со компанијата Кембриџ Аналитика, кои можат да го загрозат персонализираниот маркетинг, пред да биде тестиран до ... Read More »

“Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

Маркетерите не се нормални

Зар навистина мораме да го пишуваме ова? :) – Истражувањето на агенцијата “Heat“ од Сан Франциско,  врз 150 испитаници кои работат во маркетинг и адвертајзинг секторот и 150 “нормални“ луѓе кои немат никаква врска со маркетинг или адвертајзинг, го покажа тоа… што е прилично очигледно… Маркетерите не се нормални…или попрецизно ... Read More »

И покрај скандалот со злоупотреба на податоците, буџетите на маркетерите и понатаму остануваат со Фејсбук

Сепак, многу играчи од огласувачката индустрија очекуваат дека може да дојде до значителни промени по ова прашање во буџетите за 2019 година Најновиот скандал на злоупотреба на податоците на корисниците, кој овие денови го потресе Фејсбук, не ги поттикна огласувачите да избегаат од најпопуларната социјална мрежа на светот, но некои ... Read More »

Инфографик: Што мислат маркетерите за вештачката интелигенција

Во светот на технолошките иновации, нови платформи и постојана конкуренција, зборовите лесно го губат своето значење, дури и кога концептите што ги претставуваат навистина ја менуваат индустријата. Секој концепт што се промовира премногу брзо, неопходно и со многу малку алатки, може многу брзо да се претвори во помодарство, а “вештачката ... Read More »

Pokémon Go го покажува потенцијалот на ‘изменетата реалност’ за маркетерите

Pokémon Go е првата игра со ‘изменета реалност’ (augmented reality) која стана популарна во мејнстримот и покрај тоа што технологијата е присутна повеќе од една деценија. Апликацијата им овоможува на играчите да брка карактери кои се вметнати во реална околина, и според бројките од SimilarWeb, играта веќе има повеќе инсталации ... Read More »

Facebook го менува својот алгоритам за да стави помал фокус кон содржини од медиуми

Очекувајте да гледате се’ повеќе слики од милениците на вашите пријатели и соопштенија за венчавки од вашата поширока фамилија на Facebook во следните недели. И очекувајте помалку вести. Во уште еден удар кон медиа издавачите кои потрошија години на градење публика, а со тоа и сообраќај и приходи, социјалната мрежа ќе ... Read More »

LinkedIn лансираше нова опција за таргетирање

Скоро три недели по затворањето на својата огласувачка мрежа, LinkedIn воведе сервис со кој им овозможува на маркетерите да правата таргетирани кампањи со големи размери, способен за таргетирање на луѓе од 30 000 компании одеднаш. Адвертајзерите кои ќе ја користат оваа услуга, наречена LinkedIn Account Targeting, ќе можат да достават ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365