Home » Tag Archives: маркет висион

Tag Archives: маркет висион

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на македонските маркетинг и медиски агенции за 2016 година

Најактивните и најголеми медиски и маркетинг агенции во Република Македонија, во изминатата 2016 година оствариле вкупни приходи од речиси 35 милиони евра  што како вкупен резултат е намалување на приходната страна за околу 320 000 евра во споредба со 2015 година кога истите агенции оствариле вкупно приходи од околу 35,3 ... Read More »

Интервју со Петар Георгиевски од Маркет Висион “Во деловниот свет да учиш од грешките е луксуз“

Денеска на Маркетинг365 разговараме со г-дин Петар Георгиевски, раководител на оделот за истражувања во маркетинг агенцијата Маркет Висион. Петар е дел од компанијата од 2009 година. За својата работа вели дека прибирањето на информации, нивна анализа и носењето одлуки е секојдневен процес што го прави секој човек, свесно или несвесно. ... Read More »

Прашалник.мк – заработувајте со пополнување на анкети

Следејќи го сѐ поголемиот развој на дигиталните медиуми и новите трендови во пазарните истражувања, агенцијата Маркет Висион од Скопје го формираше онлајн панелот за истражувања “Прашалник“, достапен на www.prashalnik.mk, каде сите оние што се заинтересирани ќе можат бесплатно да се регистрираат и да заработат учествувајќи во анкетите кои ќе се спроведуваат ... Read More »

Македонскиот маркетинг пазар “тежи“ 33 милиони евра

Македонскиот маркетинг пазар се проценува на околу 33 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските маркетинг и медиски агенции остварени во 2015 година. Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на 25-те најголеми и најактивни маркетинг и медиа агенции во земјава (по азбучен ред: Бренд Јунион, Греј – Ворлдвајд, Дивисион,  Дирецт ... Read More »

Агенцијата “Маркет Висион“ вработува медиа планер

Маркет Висион ДООЕЛ Скопје вработува МЕДИА ПЛАНЕР Потребни квалификации и вештини – искуство во медиа планирање од минимум 3 години – одлично познавање на медиумскиот пазар во Македонија – одлично познавање на новите трендови во интернет огласувањето – искуство во работа со Arianna, Google AdWords и Microsoft Office – англиски ... Read More »

Владата ќе реализира кампања за промоција на здравиот живот и значењето и влијанието на редовната и зголемена физичка активност

Владата на Република Македонија ќе реализира интегрирана маркетинг кампања за поттикнување на населението за водење севкупен здрав живот, како и подигање на свесноста за значењето и влијанието на редовната и зголемена физичка активност, врз примарната превенција од болестите и хроничните заболувања. Оваа кампања е продолжение на претходната со која  се ... Read More »

Владата ќе реализира кампања за промоција на здравиот начин на исхрана

Владата на РМ ќе спроведе масовна кампања за промоција „на значењето и потребата за консумирање здрава храна и избегнување храна со несоодветен квалитет по здравјето на граѓаните“. Агенцијата за продукција и снимање филмови „Аквариус дизајн“ ќе треба да ги осмисли телевизиските и радио спотовите, агенцијата „Маркет висион“  ќе го изработува логото, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365