Home » Tag Archives: медиа план

Tag Archives: медиа план

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на македонските маркетинг и медиски агенции за 2016 година

Најактивните и најголеми медиски и маркетинг агенции во Република Македонија, во изминатата 2016 година оствариле вкупни приходи од речиси 35 милиони евра  што како вкупен резултат е намалување на приходната страна за околу 320 000 евра во споредба со 2015 година кога истите агенции оствариле вкупно приходи од околу 35,3 ... Read More »

Македонскиот маркетинг пазар “тежи“ 33 милиони евра

Македонскиот маркетинг пазар се проценува на околу 33 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските маркетинг и медиски агенции остварени во 2015 година. Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на 25-те најголеми и најактивни маркетинг и медиа агенции во земјава (по азбучен ред: Бренд Јунион, Греј – Ворлдвајд, Дивисион,  Дирецт ... Read More »

Media Plan објавува слободно работно место за позицијата МЕДИА ПЛАНЕР

Агенцијата Media Plan Скопје објавува Слободно работно место за позицијата МЕДИА ПЛАНЕР. Квалификации: Завршено високо образование или екстензивно искуство во областа од минимум 2 години; Познавање на Microsoft Office; Познавање на Англиски јазик. Одговорности: Изработка, развој и следење на медиа планови и медиа буџети за клиентите на агенцијата. Обработка на податоци што се користат ... Read More »

Кои се најпосетуваните македонски портали ?

marketing portal macedonia

Благодарение на Гемиус, една од најголемите светски компании за online истражувања присутна во повеќе од 30 земји од светот, од неодамна и во Македонија, имаме можност да вршиме компарација на разни статистички параметри за македонски портали кои се вклучени во мерењето (по моја слободна проценка: вклучени се речиси сите најпопуларни мак. портали), ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365