Home » Tag Archives: Медиуми (page 5)

Tag Archives: Медиуми

6 часа турски и индиски серии, 2 часа вести и 1,6 часа реклами за секој ден!

рекламирање, адвертајзинг, огласување, маркетинг македонија, маркетинг, маркетинг365

Ова се податоци од Државниот завод за статистика и се однесуваат за деветте приватни телевизии со национална концесија Приватните телевизии со национална концесија лани емитувале просечно дневно по шест часа играна програма од која најголем дел се серии, потврдија официјалните податоци на Државниот завод за статистика (ДЗС) за минатата година, ... Read More »

Колумна на Ненад Ристовски : Дигитално рекламирање во Македонија

Во дискусиите што ги имам со луѓето од областа на маркетингот, често ме прашуваат какво е дигиталното огласување во Македонија, зашто толку заостануваме од светските трендови, што е потребно за да се раздвижи нашиот пазар? Кога ги прегледував статистиките на ZenithOptimedia за глобалните текови во рекламирањето дојдов до податок дека ... Read More »

Телевизијата останува супериорна во структурата на медиа плановите

Во извештајот кој во Понеделникот (27.01) беше објавен од страна на Нилсен и кој ја анализира структурата на медиа плановите кај адвертајзерите, уште еднаш се потврдува фактот дека Телевизијата е најкористениот медиум за огласување и дека тешко во догледно време ќе има сериозен конкурент на тој план. Анализата на податоците ... Read More »

Кои “Маркети“ беа најприсутни во медиумите за минатиот месец?

Маркетинг365 во соработка со Press Clipping продолжува со серијата статистички анализи на определени групи бизниси. Денеска ја објавуваме статистичката анализа за присутноста на “Маркетитите“ во медиумите за минатиот месец (период 13.11.2013-13.12.2013). За “Маркетите“ во обработуваниот период се објавени вкупно 131 информација, од кои дури 102 на интернет, 22 информации во весниците, ... Read More »

AVE анализа на Самитот Македонија 2025

Еден од бизнис настаните кои изминатиот месец предизвикаа најголемо внимание во јавноста, секако беше и инвестицискиот самит “Македонија 2025“. На самитот се дискутираа прилично стратешки теми за развојот на нашата Република, присуствуваа звучни бизнис имиња и очекувано е што ова случување доби и тоа како голем медиумски публицитет. Во соработка ... Read More »

Денеска почнува Weekend Media Festival ! Голем интерес за BalCannes !

Најголемиот регионален собир на медиумската, маркетинг и ПР индустријата, Weekend Media Festival денеска официјално ги отвара вратите по 6 пат во преубавиот Ровињ. Конференцијата почнувајќи од денеска па се до Недела,  се очекува да ја посетат повеќе од 4000 посетители, водечки луѓе на главните медиуми, маркетинг и ПР агенции од ... Read More »

Турската Влада формира social media тим – од 6000 луѓе

Моќта на социјалните медиуми најмногу може да се види по “арапската пролет”, за која што се надевам дека сите знаете по нешто (а, и би требало како маркетери да ги пратете сите случувања околу Вас). Моќта на социјалните мрежи не ја доведе Турција до пад на Владата како во арапските ... Read More »

Кои навики на ПР-луѓето им сметаат на новинарите?

pr, пр, пр професионалци, односи со јавност

На HubSpot блогот начекав една одлична статија која ги презентира резултатите од истражувањето кое тие неодамна го направиле а се однесува на навиките на ПР агенциите и ПР професионалците ->  кои на новинарите прилично им сметаат. Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365