Home » Tag Archives: МекКен Белград

Tag Archives: МекКен Белград

Јелена Јазиќ е нов директор на агенцијата McCann Beograd

Јелена Јазиќ е новиот директор на агенцијата McCann Beograd. Во претходниот период Јелена Јазиќ беше директор за маркетинг во компанијата Air Serbia. Добро ги познава агенциските поцеси бидејќи во два наврати, како маркетинг директор на компаниите Carlsberg и Delhaize, соработуваше со тимот на McCann Beograd. „Голема е честа, но голем ... Read More »

McCann Белград и Delhaize Србија: ако кампањата е наменета за деца, тогаш е најдобро деца и да ја креираат

Креативците велат дека супер е кога имате прилика да креирате кампања за супер производ, посебно кога се работи за производ каков што е СуперРучек на компанијата Delhaize Србија. Од неколку причини. Прво, СуперРучек има супер вкус. Второ, од гледна точка на хранливост, СуперРучек е супер оброк. И на крај, но ... Read More »

Дај едно кило свежи “вирали“ и 450 грама органски reach

Текст на Владимир Вуковиќ, копирајтер во агенцијата McCann Белград Потребата на брендовите за нискобуџетни “вирални содржини” кои со таблоидски речник ќе ги „запали социјалните мрежи“ е константна колку и потребата да се продадат што повеќе производи. Но, ако една работа е јасна за секој кој се пробал во адвертајзингот на ... Read More »

Милош Станковиќ: Готово е дури кога ќе победите

Во рамките на едукативната програма AcademIAA, која ја организира српскиот огранок на меѓународната мрежа IAA, Милош Станковиќ, New Business Manager на агенцијата McCann Белград, одржа интересно предавање кое многу посетители ги мотивира и го раздрма нивниот начин на размислување за огласувачката индустрија.  Пренесуваме дел од атмосферата и содржината на предавањето. ... Read More »

Зошто кампањите кои се „поинакви“ освојуваат награди?

Меѓународните адвертајзинг фестивали од година во година се се` попосетени, а бројот на пријавените кампањи расте. „Лутата“ конкуренција бара континуирана работа на иновативна употреба на комуникациските канали и креирање на релевантна, атрактивна содржина. Во таа смисла, агенциите настојуваат не само да ги следат светските трендови туку и да ги пласираат ... Read More »

Доделени наградите KAKTUS 2016! McCann Белград агенција на годината во Србија!

(РЕГИОН) – Marketing mreža ги награди организациите, компаниите, институциите и агенциите за најквалитетните и најпрофесионалните поединечни и интегрирани кампањи на вториот по ред Фестивал на интегрирани комуникации KAKTUS 2016. За наградите оваа година, конкурирале дури 135 проекти. Кампањата #CrazyEnoughToChangeTheWorld на агенцијата No Ordinary Agency освои признание во категоријата Иновативна интегрирана ... Read More »

#Култура за сите

(РЕГИОН) – Кога последен пат сте биле на некоја изложба? Сте одгледале претстава или сте слушнале концерт? Изговорите како што се недостаток на пари за скапите карти и влезници „паѓаат во вода“кога се работи за бесплатни културни манифестации. Со желба најдрагоцените дела од Музејот на современа уметност од Белград да се ... Read More »

Аплауз за Крива Река

После успешната и забележана кампања „ Драма во такси“, стигнува ново вирално видео кое произлегува од концептот кој го симболизира слоганот на Југословенсиот драмски театар  (JDP)  „посетете го JDP” со кој се нагласува емоционалното доживување кое театарскиот чин им го нуди на посетителите. Поаѓајќи од тоа дека театарот е за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365