Home » Tag Archives: МекКен Белград (page 3)

Tag Archives: МекКен Белград

Навистина „Може“

После големиот успех и наградата за најдобра кампања во 2013 на Фестивалотза креативно творештвото “Моќта на креативноста”, кампањата “Може“, која креативно ја осмисли и реализира агенција Меккен Белград за Рајфајзен банка, го доби своетопродолжение. Ретки се кампањите кои остваруваат голем успех во јавноста и добиваат свое подеднакво успешно продолжение, бидејќи ... Read More »

“Стил со став” – за прв пат во Белград поставен билборд направен со сликарска техника

(РЕГИОН) – „McCann Белград” ја реализираше уникатната кампања на Самостојната занаетчиска работилница за изработка на вратоврски„Мaskot”, со семејна традиција на рачно изработување машки вратоврски и лептир машни долга 80 години, и за прв пат во Србија на улиците во Белград постави рачно насликан билборд.  Водени од идејата дека „ рачната изработка” е ... Read More »

Интервју со Владимир Ќосиќ – креативен директор на агенцијата МекКен Белград

Во Белград неодамна беше оддржан годишен состанок на креативните директори во мрежата на McCann. На состанокот присуствуваа 15-тина претставници на МекКен агенциите од неколку земји, од Скандинавија, преку Источна и Централна Европа се до Балканот и Југо-источна Европа. Состанокот го искористивме да поразговараме со Владимир Ќосиќ, креативниот директор на агенцијата ... Read More »

За мажи, не за момчиња. За жени, не за девојки !

Агенцијата “McCann Белград” веќе седум години со големо задоволство ги работи кампањите за култниот бренд “Schweppes” и тоа не само за пазарот на Србија, туку и во поширокиот регион. После успешните спотови “Шефица“ и “Венчавка“, оваа пролет пред нас е целосно нова кампања. Комуникацијата е базирана на платформата “За мажи, ... Read More »

Започна FONklame 2014 – студентскиот адвертајзинг фестивал

(РЕГИОН) – Фестивалот за адвертајзинг под назив “FONklame” во организација на Центарот за развој на кариера од Факултетот за организациони науки, ќе се одржи по седми пат . На овај фестивал се среќаваат студентите од Белградскиот универзитет, кои во оваа прилика ќе имаат можност да научат нешто ново, да бидат ... Read More »

Јана Савиќ Растовац дел од жирито на Њујоршкиот адвертајзинг фестивал

– РЕГИОН – Јана Савиќ Растовац, креативната директорка на агенцијата МекКен Белград, е избрана за член на жирито на угледниот Њујоршки адвертајзинг фестивал во категоријата Принт. Фестивалот во Њујорк е еден од најважните светски манифестации кои прават пресек на достигнувањата и креативноста во областа на огласувањето. Способноста една идеја да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365